Home office

Flot og stilfuldt hjemmekontor – sådan gør du

Er du så heldig at kunne arbejde hjemmefra alle dage eller nogle dage om ugen? Hvis du kan sige ja til dette, har du forhåbentligt også et hjemmekontor. Ved at have et hjemmekontor/arbejdsværelse kan du adskille hjem og arbejde, selvom at arbejdet foregår i dit eget hus/egen lejlighed.

Men det er ikke nok kun at have værelset for sig selv – du skal også indrette det ordentligt, så du får de rette arbejdsrammer og bliver motiveret til at yde dit bedste. Læs med herunder og få inspiration til indretning af et produktivt og personligt hjemmekontor.

Anskaf et godt skrivebord

Et af de vigtigste møbler på hjemmekontoret er skrivebordet. Det er her, du skal sidde og arbejde i flere timer ad gangen og ligeledes her du skal kunne finde frem til diverse arbejdssager. Dermed er det vigtigt først at overveje, hvor meget plads du har brug for på skrivebordet, samt hvor stort dit hjemmekontor er. Hvis pladsen er begrænset, men du alligevel har brug for godt med opbevaringsplads, kan du vælge at købe et skrive med skuffer.

På denne måde kan du sortere dokumenter og gemme dem væk, hvis dit arbejdsværelse også bliver brugt til andre formål nogle gange. Hvis du tilbringer meget tid på kontoret, er det desuden vigtigt at have et hæve-sænkebord, så du kan skifte arbejdsstilling og undgå problemer med ryggen. Du kan finde et billigt, brugt skrivebord på 3xr.dk, som har både charme og personlighed.

En god kontorstol

Efter du har købt det fine skrivebord, er det tid til at tænke på kontorstolen, som er lige så vigtig. Her er det virkelig godt, hvis du får fat i en kontorstol, som kan indstilles i ryg og sæde, så den kommer til at passe til netop din krop. Kontorstole med høj ryg er desuden ekstra komfortable, mens modeller med lav ryg er nemmere at indrette med og fylder knap så meget.

Sørg for godt lys og personligt tilbehør

Når møblerne er på plads, kan du begynde at overveje hvilke lysmuligheder, der skal være i rummet. Sørg endelig for at udnytte det naturlige lys ved at placere skrivebordet ved vinduet. Derudover er det godt at anskaffe sig en bordlampe, så du om vinteren eller de sene arbejdsaftener også har god mulighed for at se og arbejde ordentligt.

En gulvlampe kan bringe hygge ind på værelset, mens en loftslampe kan lyse hele rummet op, hvis du ønsker dette. Endnu en ting, der er vigtig at huske, er tilbehør såsom planter, billeder, tæpper og små nips til skrivebordet. Vælg netop de ting, som du synes er virkelig flotte, så du skaber en personlig stemning.

Hold familie og dyr væk fra arbejdsværelset

Et ekstra råd på vejen, efter du har indrettet det fine hjemmekontor, er at holde distraheringer langt væk fra værelset. Dette betyder også, at du skal have fortalt børnene helt præcist, hvornår du har fri fra arbejde, så de ikke forstyrrer dig, når de vender hjem fra skole. Det samme gælder konen, hvis hun lige har et spørgsmål til dig.

Kæledyrene skal for så vidt heller ikke bringes med ind på kontoret, idet de kan begynde at plage om gåture eller have lyst til at lege. Hvis du holder disse distraheringer fra dit arbejdsværelse, kan du nemlig fokusere på det vigtigste: at arbejde så produktivt som muligt i et godt arbejdsmiljø.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *